Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

MHP Edremit Teşkilatı Elçibey'i andı

MHP Edremit Teşkilatı Elçibey

Milliyetçi Hareket Partisi Edremit İlçe Başkanı Reşat Akıllıoğlu, vefatının 14.yıldönümünde büyük Türk Milliyetçisi, büyük Demokrat Ebulfez Elçibey`i unutmayıp saygı ile andı.

Milliyetçi Hareket Partisi Edremit İlçe Başkanı Reşat Akıllıoğlu, vefatının 14.yıldönümünde büyük Türk Milliyetçisi, büyük Demokrat Ebulfez Elçibey`i unutmayıp saygı ile andı.
Akıllıoğlu, “Ebulfez Elçibey, hürriyet sevdalısı bir bozkurttur” diye konuştu.
Akıllıoğlu, vefatının 14. yıldönümünde büyük Türk Milliyetçisi, büyük Demokrat Ebulfez Elçibey`i unutmayıp yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Akıllıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ``Ömrünü Azerbaycan’ın hürriyet mücadelesine adamış, Türk Milliyetçisi bir düşünce ve siyaset adamı merhum Ebulfez Elçibey’i vefatının 14. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığında çok önemli bir yere sahip olan Ebulfez Elçibey Hürriyet Sevdalısı bir Bozkurt’tur. Merhum Elçibey, sadece Azerbaycan Türklüğünün değil, esaret altında yaşayan bütün mazlum milletlerin de hürriyet sembolü olmuş bir liderdir. O Azerbaycan Türklüğü ile beraber bağımsızlığı tercih eden her toplum ve milletin yolunu hürriyet şuuru ve demokrasi fikirleriyle aydınlatan gerçek bir önderdir. Azerbaycan’da başlattığı “Milli Azadlık Harekâtı” ile de Türk Milliyetçiliği Fikrini iktidara taşıyan bir siyaset ve devlet adamıdır. Milli Mücadeleyi başlattığı günler Azerbaycan’ın en ağır günleridir. Bu ağır, çetin ve buhranlı günlere rağmen halkını hak ettiği en şerefli ve itibarlı hayat olarak tarif ettiği bağımsızlığa taşımıştır. Biz parçalanmış Oğuz halkları, kalkıp çok uzak bir yolculuğa çıkmışız. Bu yolculuk Vatan topraklarının birleşmesiyle son bulacaktır. Elçibey, Ermeni işgali altındaki toprakların hasretiyle aramızdan ayrılmıştır. Büyük Türk Milliyetçisi devlet, siyaset, fikir ve gönül adamı merhum Ebulfez Elçibey’e Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”
Haber : Enver Dolgun



  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli